Actueel

De hoogste verdieping van het Europacentrum is per definitie het uithangbord van onze stad. Daar hoort geen banale reclame, maar een mooi beeld dat gans Oostende aanspreekt. Groen wil Oostende positief in de kijker zetten.

...

 

Op zaterdag 30 september om 18u30 is er onze spaghettiavond. Iedereen is meer dan welkom! Kom mee smullen ten voordele van vzw Humain en de Proper Strand Lopers. Wij zorgen voor een gezellige sfeer, heerlijke spaghetti en een kinderspeelhoek.
Inschrijven is wel nodig en kan tot 25/9.

Locatie: zaal El Mar, Pastoor Pypestraat 3 te Oostende (nabij station en...

We kennen allemaal wel iemand die zorg biedt aan zijn of haar partner, ouder, kind of naaste die hulpbehoevend is. Deze “mantelzorgers” blijven vaak onder de radar, maar zijn onmisbaar in onze gezondheidszorg.

Groen wil mantelzorgers beter ondersteunen, uit respect en erkenning voor de zorg en steun die ze bieden. Bovendien zou onze gezondheidszorg veel duurder zijn zonder...


De Raad van Bestuur van het AGSO besliste gisteren om werk te maken van kleinschalige energiezuinige renovatie van gezinswoningen die te koop staan. De woning wordt door het AGSO gekocht, gerenoveerd, en opnieuw in de markt gezet. In eerste instantie wordt hiervoor een budget van 500.000 euro vrijgemaakt. Groen reageert tevreden, want in januari 2014 heeft Groen-gemeenteraadslid...Het weekend van Hemelvaart in Oostende was een toeristische topper, zoals verwacht. Toch was het stadsbestuur blijkbaar niet voorbereid. Vuilnisbakken langs de zeedijk puilden uit, afval stapelde zich op, en op het strand waren amper vuilniskorven te bespeuren. Foto's op sociale media spraken boekdelen en de verontwaardiging is groot. Groen is hier niet over te spreken en acht...


In juni 2015 werd de huidige subsidie-overeenkomst tussen de Stad en KVO door de gemeenteraad goedgekeurd. Voorafgaandelijk was er met alle partijen een debat geweest betreffende de opmaak van deze overeenkomst. Groen is voorstander van een brede jeugdwerking en is in die zin ook een substantiële subsidiëring van de club gunstig gezind. Maar voor ons was het feit dat een subsidie van...


De verwachtingen waren hoog gespannen. Maar de hervorming van het parkeerbeleid is uitgedraaid op een sisser van formaat.

Er zijn zeker positieve punten: het parkeertarief per minuut, de goedkopere nachttarieven in de ondergrondse parkings, en de opstart van een eigen Oostends parkeerbedrijf zij het dat deze bevoegdheden voorlopig zeer beperkt blijven.

Meer...

VOKA heeft alle politieke partijen in Oostende een charter voor de luchthaven voorgelegd, met de vraag dit ondergetekend terug te bezorgen. Op woensdag 19 april werd de vertrekhal plechtig ingehuldigd en het charter voorgesteld. Hieronder kan u het antwoord van Groen lezen dat door ons aan VOKA werd bezorgd.

 

Geachte,

Dank voor uw bericht.

Zoals...

Het mobiliteitsplan vertrekt van mooie uitgangspunten: meer duurzame verplaatsingen, verkeersleefbaarheid verhogen, straten aangenamer maken door herinrichting, enz. Maar het mobiliteitsplan maakt haar eigen beloftes niet waar en blijft te veel hangen in de ouderwetse recepten.

 

Fietsers

 

Het mobiliteitsplan is veel te vaag als...Op 14 mei 2012 kapseisde de O.33 Marbi tijdens herstellingswerken op de Slipway. Sindsdien is de scheepswerf onbruikbaar. De scheepswerf is eigendom van het Vlaams gewest maar de uitbating ervan werd lang geleden al overgedragen naar de Stad Oostende. Dit beschermde erfgoed is sindsdien aan het verkommeren en restauratiewerken zijn broodnodig, toch schuift de Stad Oostende alle...

Pagina's